‘Praat mee over het Rotterdamse vestigingsklimaat tijdens het Havendebat.’

Erik Verheggen
Programma Manager

Havendebat Rotterdam 2020
Vestigingsklimaat: Hoe blijven ‘we’ de grootste van Europa?

Het Havendebat Rotterdam is de jaarlijkse bijeenkomst waarbij de stakeholders van de Rotterdamse haven met elkaar in debat gaan over de actuele problemen en uitdagingen. Dit jaar is het thema ‘Vestigingsklimaat’.

AanmeldenProgramma

Ceo Jacques Vandermeiren van Port of Antwerp ging onlangs flink los in een interview met Nieuwsblad Transport. De Antwerpse haven maakt een inhaalslag en is zelfs productiever dan de Rotterdamse, zei hij. En dat Nederland voorop wil lopen met milieuregels is volgens hem ook niet altijd handig.

Zoeken naar oplossingen

Heeft hij een punt? De Rotterdamse haven staat wereldwijd bekend als de toonaangevende smartport naar Europa. Hoe blijft Rotterdam koploper? En wat zijn de gevolgen van de Brexit? En zijn bedrijven huiverig om te investeren vanwege de stikstofproblematiek?

Ook is het de afgelopen jaren nauwelijks gelukt om grote nieuwe bedrijven naar Rotterdam te halen. Zijn we nog wel aantrekkelijk genoeg? Is dit gesomber? Of zijn het terechte zorgen? En welke oplossingen zijn er binnen handbereik? Daar gaan we het over hebben tijdens het Havendebat Rotterdam 2020, op woensdagmiddag 9 december.

AanmeldenProgramma

Debaters

Partners

Sponsoren

Mediapartner

Organisatie

AanmeldenProgramma