“Meer ruimte voor de haven? Debatteer mee!”

Nathalie van Herk
Journalist Nieuwsblad Transport

Havendebat Amsterdam – online
Ruimte voor de haven

Het Havendebat Amsterdam is het jaarlijkse debat over de Amsterdamse haven. Bedrijfsleven, overheid, havenbedrijf en andere stakeholders komen samen om met elkaar van gedachten te wisselen over belangrijke onderwerpen in de haven.

De haven heeft ruimte nodig om zijn rol als logistieke draaischijf te kunnen vervullen en tegelijkertijd de energietransitie mogelijk te maken. Het gaat dan niet alleen om fysieke grondposities, maar ook om milieu-ruimte die onder meer door de stikstofproblematiek beperkt is. Hoe lossen we dat op? Tijdens het online Havendebat Amsterdam op dinsdag 10 november van 14.00 tot 15.15 uur gaan we op zoek naar antwoorden.

2020 is door de coronacrisis een uniek jaar geworden. De Amsterdamse haven en het bedrijfsleven hebben zelfs in deze roerige tijd laten zien een stabiele economische factor te zijn voor de hoofdstad en Het Noordzeekanaalgebied. Het economisch belang van de havenlogistiek wordt daarmee nog eens duidelijk zichtbaar en vraagt om een hernieuwde focus van de politiek.

RegistrerenProgramma

Partners

Partners

Organisatie