Chat with us, powered by LiveChat

“Heeft het jonge North Sea Port de potentie om dé duurzame haven van de toekomst te worden?”

Mels Dees
Dagvoorzitter

Havencongres North Sea Port

Op woensdag 2 oktober organiseert Nieuwsblad Transport het Havencongres North Sea Port. Een dag vol inspiratie en netwerkmomenten. Breng een uniek bezoek aan en neem een kijkje in de keuken van bedrijven gevestigd in het havengebied van Gent, Terneuzen en Vlissingen. We duiken in de toekomstontwikkelingen van North Sea Port en andere havens. Ontdek welke kansen er liggen op het vlak van groene mobiliteit en logistiek tijdens het Havencongres North Sea Port.

ProgrammaDirect registreren

Mobiliteit en logistiek in de duurzame haven
Wat kunnen we verwachten op het vlak van groene mobiliteit en logistiek? Havenprofessor Theo Notteboom neemt ons mee in zijn onderzoek naar Green Supply Chains in de haven. Ook kijkt u met North Sea Port vooruit, naar de haventoekomst, naar havensamenwerkingen, naar spoorontwikkelingen, connecties met het achterland en naar energietransitie! Hoe ontwikkelt North Sea Port zich om de duurzame haven van de toekomst te worden?

Spoor
North Sea Port investeert zelf flink in de groene logistieke ketens. Zo wil het Havenbedrijf een goede railverbinding tussen Gent en Terneuzen realiseren. Binnen die modaliteit kijkt het havenbedrijf naar de mogelijkheden van een hoge frequentie verbinding. Is dit haalbaar?

Ontmoet de nieuwe haven
Eerst nemen we tijdens een aantal site visits een kijkje in de keuken van bedrijven in de haven van North Sea Port in Gent, Terneuzen en Vlissingen. Havencongres North Sea Port is hét netwerkmoment voor havenprofessionals van binnen en buiten deze regio. Ontmoet 250 professionals: rederijen, expediteurs, verladers, op- en overslagbedrijven, vervoerders, etc.

Partner

Sponsor

Organisatie